Home » Clubinfo

Zwemclub octopus Merelbeke staat garant voor een kwaliteitsvolle zwemopleiding. De zwemschool bestaat uit acht zwemvervolmakingsgroepen en één precompetitiegroep (goud). Voor elke groep zijn er specifieke eindnormen vastgelegd. Pas als deze behaald zijn kan er doorgeschoven worden naar een volgende groep. Hiervoor worden twee maal per jaar testmomenten georganiseerd (december en mei). Er is echter ook een permanente evaluatie tijdens het jaar.

De zwemschool volgt een leerlijn die ontwikkeld werd door de Vlaamse zwemfederatie maar met eigen accenten.

De lesgevers beschikken over een flinke dosis ervaring en de meesten hebben reeds een opleiding als zweminitiator achter de rug. Ze geven graag hun ervaring door aan de jonge zwemmertjes.

Wanneer de verschillende niveaus van de zwemschool doorlopen zijn, kunnen de kinderen doorstoten naar de recreatieve groep of naar de competitiegroep.

Onze zwemclub heeft in Merelbeke en daarbuiten door de jaren heen een goede naam opgebouwd. Niet toevallig zijn we één van de grootste sportclubs uit de gemeente. Jaar na jaar kunnen wij een groot aantal zwemmers afvaardigen op de kampioenenviering. Zoals elke Vlaamse sportclub draait onze vereniging op de enthousiaste en eindeloze inzet van veel vrijwilligers. Het bestuur van onze club zorgt ervoor dat alles netjes geregeld wordt aangaande inschrijvingen, organisatie van activiteiten, etc.

Samen met de afdelingen uit Zottegem en Oostakker, maakt zwemclub Octopus Merelbeke met zijn competitieteam deel uit van FIRST (Flanders Inter Regio Swim Team). Onze competitiegroep neemt geregeld deel aan officiële wedstrijden in andere zwembaden, voornamelijk in Vlaanderen. Zij worden getraind door speciaal daartoe opgeleide trainers die hun diploma aan de Vlaamse Trainersschool behaald hebben. Jaar na jaar trachten we met een jong en enthousiast trainersteam de resultaten te verbeteren. Als men de uitslagen van de voorbije kampioenschappen op verschillende niveau's erbij neemt, kunnen we vaststellen dat we meer dan slagen in ons objectief.