Trainingsuren

Er wordt meerdere keren per week en op zaterdag getraind. Alle competitiezwemmers krijgen een duidelijk overzicht van wanneer de trainingsmomenten exact plaatsvinden.

Flanders Inter Regio Swim Team

Met de competitiegroep nemen we onder FIRST deel aan wedstrijden. FIRST is een samenwerking tussen de zwemclubs van Merelbeke, Oostakker en Zottegem. 

Voor elke zwemmer trachten we een wedstrijdkalender op te stellen zodat iedereen op zijn niveau kan deelnemen aan wedstrijden. Zo zijn er de gewone regionale wedstrijden, meerdaagse wedstrijden, Provinciale kampioenschappen (A, B en C), Vlaamse (jeugd)kampioenschappen en Belgische (jeugd)kampioenschappen. 

Wie graag aan wedstrijden wil deelnemen in competitieverband kan terecht bij de competitiezwemmers. Uiteraard kan dit niet zomaar en zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Deze kan je nalezen bij voorwaarden.

 

Categorieën 

De zwemmers worden volgens hun geboortejaar ingedeeld in verschillende categorieën. Tijdens de jaarwisseling ga je over naar een hogere leeftijdsgroep:

  • 9-10 jarigen: eendjes
  • 11-12 jarigen: benjamins
  • 13-14 jarigen: miniemen
  • 15-16 jarigen: kadetten
  • 17-18 jarigen: junioren
  • 19 en ouder: senioren

Opmerking: de benaming eendjes, benjamins,… wordt officieel niet meer gebruikt. Toch zal je dit nog vaak horen. 

 

Stages

Tijdens het paasverlof trekken we met de jonge (competitie)zwemmers naar de Gavers in Geraardsbergen waar we een week lang zwemtrainingen combineren met leuke spelletjes en activiteiten. Omgaan met zwemmers van andere afdelingen en training krijgen van andere trainers kan alleen maar een verrijking betekenen!

De deelnemers aan de zomerstage bereiden zich voor op de zomerkampioenschappen. Op maat gemaakte trainingsschema's, lichaamsscholing en stabilisatie, fitness, controle op voeding en een kinesist zorgen voor een professionele omkadering. Van de deelnemers verwachten we een natuurlijke motivatie en inzet.