NIEUW: Samenwerking met Kinepraktijk Kwenenbos

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 17:07

Vanaf dit jaar willen we extra inzetten op blessurepreventie bij onze competitiezwemmers. In dat kader gaan wij een samenwerking aan met Kinepraktijk Kwenenbos. Door nauw samen te werken met kinesitherapeuten zullen we de zwemmers nog beter kunnen opvolgen.

Praktisch:

  • Vanaf eind augustus zullen alle zwemmers van de competitiegroep gescreend worden. Tijdens deze screening zal gekeken worden naar eventuele vorige blessures en zullen specifieke aandachtspunten per zwemmer worden opgesteld.
  • Op basis van deze aandachtspunten kunnen we dan tijdens de droogtrainingen individueler gaan werken en kan er indien nodig een aangepast trainingsprogramma worden uitgewerkt. De kinesisten zullen ook geregeld aanwezig zijn tijdens deze droogtrainingen om de trainers hierbij te begeleiden.

Wat wordt van onze competitiezwemmers verwacht?

  • Elke competitiezwemmer ontving in juli een email met enkele data voor de screening eind augustus.
  • De zwemmer moet in het bezit zijn van een voorschrift consultatief kinesitherapeutisch onderzoek (CKO), te vragen aan de huisarts. Dit voorschrift moet meegenomen worden op de dag van de screening, zodat er een terugbetaling via de mutualiteit mogelijk is. Er kan ook steeds contact opgenomen worden met de kinesisten indien de huisarts nog bijkomende informatie wenst. De huisarts zal nadien ook een verslag van het onderzoek krijgen. Indien mogelijk vragen we jullie ook om reeds een aantal kinebeurten te laten voorschrijven.
  • Bij blessures wordt er gevraagd om een voorschrift te halen bij de huisarts en naar kinepraktijk Kwenenbos te gaan (en dus niet naar een andere kinesist). Op deze manier kunnen er snel concrete afspraken gemaakt worden tussen de trainers en kinesisten en kan het revalidatieprogramma van dichtbij worden opgevolgd.

Gegevens kinepraktijk:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.